Implantologie

Home / Behandelingen / Implantologie

Implantologie heeft tot doel één of meerdere ontbrekende tanden te vervangen door tandimplantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal vervaardigd uit titanium, die in het bot geplaatst worden. Als je de natuurlijke situatie zoveel mogelijk wil benaderen is een implantaat het meest aangewezen.

Het moderne implantaat heeft een schroefvorm, die in het bot wordt geschroefd. Deze schroef zal na verloop van tijd vastgroeien in het bot door een proces dat osseointegratie heet.

De indicatie kan verdeeld worden tussen vervanging van één tand, vervanging van meerdere tanden en vervanging van alle tanden.

  • Bij vervanging van een enkele tand zal er op het implantaat een kroon gemaakt worden.
  • Bij vervanging van meerdere tanden wordt een brug gemaakt maar het implantaat kan ook dienen als ondersteuning van een uitneembare constructie zoals een frameprothese.
  • Bij vervanging van alle tanden in een kaak kan de opbouw bestaan uit een vaste brug of een uitneembare prothese welke verankerd wordt op de implantaten door middel van bijvoorbeeld drukknoppen of een staaf-huls constructie.

Zo kunnen we voor u een duurzame oplossing aanbieden die functioneel en esthetisch een natuurlijke dentitie zoveel mogelijk benadert.

Eerst zal er een uitgebreid onderzoek gebeuren, eventueel aangevuld met radiologie. Soms kan het nodig zijn een scan (cone beam CT) te maken om de botkwantiteit en kwaliteit te bepalen.